Bögöz környéke
Kováts fényképészet
Click image to open!
A székelyudvarhelyi fényképészet alapítási éve 1876. Elsõ fényképész Ferenczy Lukács. 1903-ban felváltotta Kováts István fényképészmester, aki 1906-ban megépítette a napfénymûtermet a Kossuth Lajos u. 24. szám alatt, mely Európában egyedülálló még mûködõ napfénymûterem. 1942-tõl ifj. Kováts István szintén fényképészmester folytatja a szakmát. 2000-tõl Kováts Árpád és felesége Ildikó hagyományos és modern felszerelésekkel állnak a betérõk rendelkezésére.
 
Jézus-kápolna
Click image to open!
A Jézus-kápolna (Jézus Szíve kápolna, Szentszív kápolna) Székelyudvar-hely déli határánál (Medence u. 2.), az egyetlen épen maradt középkori építmény. XIII. századinak tartott, késõ román stílusú, négykaréjos kápolna, kis templomerõd, festett kazettás mennyezettel (1667).
 
Budvár
Click image to open!
A Budváron (635 m konglomerát sziklaoromzat) a csiszolt kõkorszak (neolitikum) embere már megtelepedett, majd a korai és a késõ vaskorban is itt lakott. Az Árpád-korból földkunyhók és egy erõdítmény falmaradványai kerültek elõ. A Budvár ma turisztikai látványosság, szép kilátóhely a Nagy –Küküllõ völgyére és a Hargitára.
 
<< Elsõ < Elõzõ 1 2 3 4 5 6 7 8 Következõ > Utolsó >>