Bögöz környéke
Máréfalvi tájház
Click image to open!
Máréfalva Tájházában a hagyományos paraszti család mindennapi életének eszközeit, bútorait, valamint a népviseletet bemutató kiállítást láthatjuk. Az itt szervezett kézmûves alkotótáborokban a székelykapu faragás, népi bútorfestés mellett a néptánc is helyet kap, a tejföles lepénykóstolás pedig igazi gasztromómiai élmény.
 
Zetelaki víztároló
Click image to open!
A Nagy-Küküllõ felsõ szakaszának egyetlen mesterséges tava, amelyet 1976-1992 között építettek. A víztároló ivó- és ipari vízszolgáltatásra, az árvizek megfékezésére, elektromos energia termelésre épült, késõbb a térség fontos turisztikai célpontjává vált.
 
Segesvár

Segesvár történelmi központja 1999-tõl a Világörökség része.Várának egykori 14 tornyából 9 még most is áll, melyeket 930 m hosszú várfal köt össze. Mindegyik torony a védelmére kijelölt céh nevét viseli.Óratornya a 14. században épült, híres zenélõ óráján 12 apostol  szobra sétált körbe. Ma múzeum van benne.

Szent Mikósnak  szentelt vártemploma a hegytetõn áll melyet a domonkosok épitettek a 13.században. 1350 -ben a román stilusú régi templom helyére új gótikus szász templomot emeltek, melyet  1422 és 1488 között átépítettek, tornyát 1463-ban csatolták hozzá.

A Várhegyre 178 fokból álló diáklépcsõ vezet fel, melynek eredetijét 1642-ben építették.

 
<< Elsõ < Elõzõ 1 2 3 4 Következõ > Utolsó >>